Golden Sun Hacking Community
January 17, 2018, 06:53:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   DC Wiki Help Search Calendar Downloads Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Xp Or Vista  (Read 8842 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Atrius
Programmer Extraordinaire
Web Host

Fear my blades

Veteran Member
*

Coins: 1
Offline Offline

Gender: Male
Emblems: Website Founder
Clan Position: Creation God of Sol
Posts: 1757

« Reply #15 on: April 20, 2010, 12:48:23 AM »

My main problem with Vista is mainly that, for no reason I could see, Direct 3D completely stopped working for me at one point, and couldn't be fixed short of reinstalling the entire operating system.  I reinstalled the programs, the video drivers, directX, e.t.c all with no effect.  It was like my computer just decided that my video card wasn't capable of rendering 3D anymore, but when I installed Windows 7 on a separate partition it had no such problems.
Logged

I'm shaking my head in general disapproval of everything
View Profile WWW
Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 22

« Reply #16 on: July 10, 2010, 07:12:17 AM »

XP is a faster OS, but Vista looks better. Windows 7 looks even better than Vista and is as fast or maybe even faster than XP. On the computer I use at home I have Windows 7 Ultimate x64, which is running great.

I wonder what it would be like running Windows 1 on my quad-core computer I have at home, lolz.
Logged
View Profile
Tetsuya the Azure Blade
The Shadow Fang
Luna Clan

Kick your @#$, that's what I'm gonna do.

Great Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 711

« Reply #17 on: July 10, 2010, 12:08:30 PM »

Windows 3.1 on a quad core computer? LOL.
Logged
View Profile
Atrius
Programmer Extraordinaire
Web Host

Fear my blades

Veteran Member
*

Coins: 1
Offline Offline

Gender: Male
Emblems: Website Founder
Clan Position: Creation God of Sol
Posts: 1757

« Reply #18 on: July 10, 2010, 04:37:57 PM »

I don't think it would even be capable of using more than 1 of the cores.
Logged

I'm shaking my head in general disapproval of everything
View Profile WWW
Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 22

« Reply #19 on: July 11, 2010, 06:14:24 AM »

I guess it indeed won't be able to use all 4 of the cores. But even if it uses just 1 core, then it's already gonna be fast. My quad-core is clocked to 3.2 GHz (no OC, because then I start getting BSODs), so even if it uses 1 core, then that core is gonna be on 3.2 GHz.

Btw, I meant Windows 1, not Windows 3.1. Don't say there never was a Windows 1, because there was. Search it up on YouTube. Windows 1 was not available to the public back then, only for the offices etc.

My dad actually once had to use like 15 floppies to install Windows 3.1 on one of the first laptops. But it was really cool @#$% back then.
Logged
View Profile
Menaus
Sol Clan

Regular Member
*

Coins: 1
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 187

« Reply #20 on: July 11, 2010, 05:45:58 PM »

Recently there have been problems on the laptop in the house, its running Vista and when Thunderbird is open to look at Email, the mail is gone. I have never seen problems like this on any other computers I have, they are running XP.

I would pick XP over Vista. There are less problems that come around with XP, its is faster, and takes up less space.
Logged

"You state that I have misinterpreted my results, and it looks as though you believe my views to be unsound. Your arguments are those of an eminent scholar. I was myself a fair scholar. For years I pondered, so to speak, day and night over books, and filled my head with sound views–very sound ones, indeed—those of others. But I could no[t] get to practical results. I then began to work and think independently. Gradually my views became unsound, but they conducted me to some sound results." - Nikola Tesla
View Profile
Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 22

« Reply #21 on: July 11, 2010, 06:22:22 PM »

I agree, if the challenge is between XP and Vista, but if you wanna have the performance of XP and the looks and feel of Vista, then take Windows 7, really.
Logged
View Profile
Sajin
The one who stole your Gold
Venus Clan

Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 228

« Reply #22 on: July 13, 2010, 01:32:38 PM »

Windows 7 has a much better performance than Vista and that is pretty much what matters to me. So: Window 7 > XP > Vista.
Logged
View Profile
Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 22

« Reply #23 on: July 14, 2010, 08:55:49 AM »

I totally agree.

Win7 > XP > Vista.
Logged
View Profile
thenightsshadow
The Enigmatic Overseer of the Twilight
Mercury Clan
Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 215

« Reply #24 on: July 21, 2010, 10:11:10 PM »

I'll definitely need to upgrade then.
Logged

Don't bug me too much.  After all, the 'shadow is always Sirius.
View Profile
Rolina
The Fulminous Witch
Jupiter Clan

Template maker turned lurker

Alchemist
*

Coins: 10
Offline Offline

Gender: Female
I am: wondering if we can get our clan position changed...
Clan Position: Grand Overlady of Jupiter
Posts: 6051

« Reply #25 on: July 22, 2010, 11:14:58 AM »

I'll be getting a new compy in a couple months - I'll get it as my OS.  I've grown familiar with Vista's layout, so that should be good.  I've actually been able to avoid most of Vista's problems - well, save it being a memory hog.

How bad is Win7 on the system's resources?
Logged

View Profile WWW
Salanewt
His Sexiness
Mercury Clan

Oh yeah, baby!

Prodigy
*

Coins: 32
Offline Offline

I am: A part of the organization of Cool Cats, but more of a dog person in reality.
Emblems: Have a nice day.
Posts: 4565

« Reply #26 on: July 22, 2010, 12:06:10 PM »

Ooh, maybe I should get Windows 7... Of course, that would mean that I have to save all of my stuff on discs, and then reinstall everything, which would take too much time.

I suppose I can find out later then.

Have a nice day.
Logged

Oh yeah baby, £ me harder.

Fusion is just a cheap tactic to make weak Adepts stronger.

Yoshi's Lighthouse is a hacking website in progress. Why not check it out if you like Yoshi or the Mario & Luigi games?
View Profile WWW
SSBMX
The Rainbow Adept
Venus Clan
Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 30

« Reply #27 on: November 03, 2010, 12:30:20 AM »

Vista
XP is outdated and it is overrated
Logged
View Profile

I like Lucario and Ivan

Novice Member
*

Coins: 0
Offline Offline

I am: Making a golden sun-ish lucario gif
Posts: 18

« Reply #28 on: August 27, 2011, 04:56:39 AM »

XP by far. Happy I have a tablet pc. it has windows XP tablet PC. IT IS EPIC!!!
« Last Edit: August 27, 2011, 02:01:40 PM by feraljack1200, Reason: too many emotes » Logged

I like Ivan lots! Ivan Ivan My favorite character is Ivan!
View Profile
dwkjohn
Peaceful Heathen
Venus Clan

time management skill level: -5000

Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Gender: Male
I am: Clicking my signature like you should be!
Posts: 368

« Reply #29 on: August 27, 2011, 11:49:53 AM »

ok... 1. check the last post. 2010 2. emote spam = bad! that's just insanity. if role were here to see this. she would like reaach through the internet and strangle u. just go read the rules and pay attention to dates. and knock off the emotes. if u wanna do that, do that in ur signature. but not thay many.
Logged

Just sayin'.  

    ,-~~-.___.            Golden Sun
  /   |  '         \   Hacking Community
 (     )           0              |
   \_/-, ,------'              /
      ===                     //                   
      /    \-'~;    /~~~(O)
    /    __/~|__/         |   
=(  _____| (_________|
  All your internet entertainment.
View Profile
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Cbox
Yesterday at 08:44:56 PM
Fox: I must say... life can be complicated..... when you have question(s) (via email) ... and it seems like they sort of get ignored. :D ; Fun, (And sometimes, a person may respond, and completely not answer the question.... so like... 3-person conversation.) Hahahaha!!
January 15, 2018, 07:26:16 PM
Fox: (path) 1 text=(address) char=(address) free=(address) ; << Well, closer to this... but yeah... even if I do choose to have defaults in the code, I could still use this method for overrides.
January 15, 2018, 07:24:28 PM
Fox: So like (path) 0 text=(address) char=(address) len=(number) ; (path) 1 free=(address) ; Or something. But that's just a quick example.
January 15, 2018, 06:59:14 PM
Fox: Hopefully. I was wanting to make it so you could put in the addresses/etc. as one of the arguments in the path. Hm?
January 15, 2018, 03:37:07 PM
KyleRunner: Nice! I hope you'll add compatibility with others games (GS1, Mario Golf and Tennis) soon.
January 14, 2018, 11:40:09 PM
Fox: Okay. Posted (in Downloads section) an initial cutdown version for now, for my text compressor. Basically to separate the code from my Editor for anyone who wants to mess with it. It only supports GS2, because I still didn't add the addresses/etc. for the other games.
January 14, 2018, 05:01:00 PM
Fox: Okay! Going to need to think how I want it to work. Initial thoughts is maybe have a number of arguments in the filepath thing. And have a number of shortcuts (files) to be used as examples. Assuming there are no problems.
January 14, 2018, 10:38:24 AM
KyleRunner: Well... I'm used to editing text ina a text editor, so... yes! Thanks in advance!
January 13, 2018, 11:38:43 PM
Fox: (Text editor = Text Document like notepad.)
January 13, 2018, 11:38:21 PM
Fox: Would you prefer during the text editing in a text editor? (Like what gstoolkit lets you do?) I could probably make a separate tool or something to compress it.
January 13, 2018, 10:10:02 PM
KyleRunner: Ok. Once I finish my Lost Age translation, I'll try a Mario Golf one. Thanks. (But I'll need help).
January 13, 2018, 10:03:17 PM
Fox: If you want to make it "permanent" (part of a hack), then you'd edit code in the ROM that writes to this location of the IDs you'd want to change. (You can find these locations by using a breakpoint debugger like SDL-H or no$gba.)
January 13, 2018, 10:00:11 PM
Fox: Reload/switch = Recommended to be done through Debug mode/warp menu, ofcourse... since doors seem to appear as if they were disabled? ; 03001238:01 and B+Start to get to warp menu.
January 13, 2018, 09:55:39 PM
Fox: @Kyle Runner = It might be, but you'd have to use the correct addresses for Mario Golf, rather than for GS2 as I have it right now. ; @raijinken = Yes. 02000454 = ID of leader. (Change this and reload/switch room you are in, enjoy.)
January 13, 2018, 02:23:29 PM
raijinken: Hey guys, is it possible to somehow change the lead character on the map? Was wondering. I remember there was a cheat to use Jenna, but what if I wanted Isaac, or Piers?
January 13, 2018, 02:10:03 PM
KyleRunner: Hey, Fox *
January 13, 2018, 02:09:37 PM
KyleRunner: Hey, is your text editor compatible with Mario Golf (GBA)?
January 11, 2018, 08:33:13 PM
Fox: But if it isn't an oversight, I still can't imagine it being that useful.
January 11, 2018, 08:28:24 PM
Fox: part, ofcourse.
January 11, 2018, 08:28:15 PM
Fox: 0200274C = Hmm... Stuff happens here when you use Cyclone around bushes. (These cause tile replacements, and setting event 0 to those tiles.) - And I guess this kept here so it can be scanned after battle. (To re-update the map.) So here is my fun thought (assuming if it is even possible, or even convenient if so.) ... Are there any events from other maps that could be disabled do to using Cyclone on bushes + Retreat glitch? I'll need to do some testing to make sure this isn't an oversight on my

Affiliates
Temple of Kraden Golden Sunrise
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.06 seconds with 22 queries.