Golden Sun Hacking Community
January 16, 2018, 11:09:08 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   DC Wiki Help Search Calendar Downloads Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 19   Go Down
  Print  
Author Topic: Error Reports  (Read 63659 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Rolina
The Fulminous Witch
Jupiter Clan

Template maker turned lurker

Alchemist
*

Coins: 10
Offline Offline

Gender: Female
I am: wondering if we can get our clan position changed...
Clan Position: Grand Overlady of Jupiter
Posts: 6051

« on: June 08, 2009, 01:38:00 PM »

Whoa... I dunno what just happened, but... I was messing in the editor, then clicked on abilities... suddenly the navigation icons went away.  I'd had this happen to me several times in the past, I usually just saved and rebooted the editor.  However, this time when I tried to save, I got the following error message:


Code:
___________________________________________
ERROR in
action number 2
of Other Event: User Defined 15
for object obj_eAbilities:

Error in code at line 6:
   WRITE_UBYTE(global.file,target)

at position 26: Unknown variable target


So, it seems there's a bug in the editor.  Talking to others, it seems I'm not alone in experiencing it, either.  Actually, this happened when I was editing to confirm another bug someone may have found, where a high-ish regen won't go down unless you drop it to 0 first.  I'll have an edit if I'm able to confirm that.



Additionally, when trying to boot it up from the start menu, I get this:


Code:
___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Release Event for <no key> Key
for object obj_lAbilityAnims:

Could not find strings file

Which caused me to make a shortcut to it instead.  Just so you know, my start menu puts shortcuts to programs I use often into it for quick access.

Put any bugs you find, as well as putting anything you did leading up to the error message.  If Atrius is to address these bugs, they needs as much info as they can get.

DO NOT post here if you do not have an actual error to report.  Remember, you have to re-load the edited rom for changes to take effect, and start a new game to test for stuff like starting items.  EVERY TIME.  Soft resetting, and clicking on the reset option for the emulator you use to test it, WILL.  NOT.  WORK.  You have to use File -> Load GBA game (or the like) every time you test something.

If you do not have an error message pop up, you need to have someone else verify the result.  If they don't get the problem, the problem is with you, your rom, or your compy, not the editor.
« Last Edit: July 01, 2011, 07:43:51 AM by Atrius » Logged

View Profile WWW
thenightsshadow
The Enigmatic Overseer of the Twilight
Mercury Clan
Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 215

« Reply #1 on: June 08, 2009, 06:12:00 AM »

Confirmed for these, I've found them.
Logged

Don't bug me too much.  After all, the 'shadow is always Sirius.
View Profile
Atrius
Programmer Extraordinaire
Web Host

Fear my blades

Veteran Member
*

Coins: 1
Offline Offline

Gender: Male
Emblems: Website Founder
Clan Position: Creation God of Sol
Posts: 1757

« Reply #2 on: June 08, 2009, 10:41:00 AM »

Awesome topic idea Role, I love you for this.
Logged

I'm shaking my head in general disapproval of everything
View Profile WWW
Rolina
The Fulminous Witch
Jupiter Clan

Template maker turned lurker

Alchemist
*

Coins: 10
Offline Offline

Gender: Female
I am: wondering if we can get our clan position changed...
Clan Position: Grand Overlady of Jupiter
Posts: 6051

« Reply #3 on: June 08, 2009, 05:47:00 PM »

We'll love you back if you can fix them! ^w^
« Last Edit: July 01, 2011, 07:43:55 AM by Atrius » Logged

View Profile WWW
thenightsshadow
The Enigmatic Overseer of the Twilight
Mercury Clan
Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 215

« Reply #4 on: June 10, 2009, 02:44:00 AM »

Reminds me.  I think I have an error here, but every time I visit the Patch page, the Maximum Letters changes from 5 to 11 even though I don't touch anything there.  Changing it back to 5 keeps it 5.


Another error I get is


Code:
___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Other Event: User Defined 15
for object obj_eClasses:

Error in code at line 5:
   WRITE_UINT(global.file,unknown[0])

at position 25: Unknown variable unknown


This post has been edited by thenightsshadow on Jun 9 2009, 09:44 PM
Logged

Don't bug me too much.  After all, the 'shadow is always Sirius.
View Profile
Atrius
Programmer Extraordinaire
Web Host

Fear my blades

Veteran Member
*

Coins: 1
Offline Offline

Gender: Male
Emblems: Website Founder
Clan Position: Creation God of Sol
Posts: 1757

« Reply #5 on: June 10, 2009, 11:45:00 PM »

Hmm... That could be pretty bad.
Logged

I'm shaking my head in general disapproval of everything
View Profile WWW
Salanewt
His Sexiness
Mercury Clan

Oh yeah, baby!

Prodigy
*

Coins: 32
Offline Offline

I am: A part of the organization of Cool Cats, but more of a dog person in reality.
Emblems: Have a nice day.
Posts: 4565

« Reply #6 on: June 11, 2009, 09:10:00 PM »

Oh wow, these might be serious. Nothing that can not be cured though, right?

If I find any errors in the future, then I will post them.

Have a nice day.
 Mercury Djinni Set  
Logged

Oh yeah baby, £ me harder.

Fusion is just a cheap tactic to make weak Adepts stronger.

Yoshi's Lighthouse is a hacking website in progress. Why not check it out if you like Yoshi or the Mario & Luigi games?
View Profile WWW
Rolina
The Fulminous Witch
Jupiter Clan

Template maker turned lurker

Alchemist
*

Coins: 10
Offline Offline

Gender: Female
I am: wondering if we can get our clan position changed...
Clan Position: Grand Overlady of Jupiter
Posts: 6051

« Reply #7 on: June 12, 2009, 08:21:00 AM »

There seems to be two more errors I've been getting too.  The first one I confirmed for TNS... When you raise Regen to high amounts, save it, test it, don't like it, and lower it... when you save and test again, UNLESS the amount was 0, the regen doesn't actually change in play, by remains the edited value in the editor for some reason.  O.o

The other?  SOMEHOW... I don't know how... In the ability editor, despite Wish and Aura having a range of all allies...  The highest level of them (pure wish, Cool Aura) has an in-game range of 1, which heals all allies in battle, but only one ally out of battle.  I have NO CLUE what I did to get this to happen, and I've no clue how to fix it or work around it.

Neither one of these popped up an error message, so I don't have a error notice to give you.

This post has been edited by Role on Jun 12 2009, 03:21 AM
Logged

View Profile WWW
Salanewt
His Sexiness
Mercury Clan

Oh yeah, baby!

Prodigy
*

Coins: 32
Offline Offline

I am: A part of the organization of Cool Cats, but more of a dog person in reality.
Emblems: Have a nice day.
Posts: 4565

« Reply #8 on: June 12, 2009, 08:13:00 PM »

Oh wow, that sounds odd. Maybe you could test it with spells like Cure, if you remember in the future how you did it. By the way, good news, by next week, I should be getting a new computer, so I can try to help out if anyone has problems.
The bad news that I have though, is that I have exams next week, so i will not be able to help until Friday, and very rarely on the weekends (unless it is between November and April).

Have a nice day.
 Mercury Djinni Set  
Logged

Oh yeah baby, £ me harder.

Fusion is just a cheap tactic to make weak Adepts stronger.

Yoshi's Lighthouse is a hacking website in progress. Why not check it out if you like Yoshi or the Mario & Luigi games?
View Profile WWW
thenightsshadow
The Enigmatic Overseer of the Twilight
Mercury Clan
Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 215

« Reply #9 on: June 16, 2009, 02:30:00 AM »

Code:
___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Key Release Event for <no key> Key
for object obj_lAbilityAnims:

Error defining an external function.


This one I get on startup.

Edit:
Okay, I'm not sure what causes this, but...
It seems that Briggs and the Sea Fighters are bugged in and of themselves.  Once I edit them once, I can't edit them again.

As a test, I edited their HP to the Hack's levels, then down to 1, then back up again, saving each time.  It only kept the previous HP level, plus all the stats and items.  Changing past the first time never did anything.

This post has been edited by thenightsshadow on Jun 15 2009, 11:32 PM
Logged

Don't bug me too much.  After all, the 'shadow is always Sirius.
View Profile
xakota
Guest
« Reply #10 on: June 22, 2009, 02:05:00 AM »

I tried to edit the chestbeaters to make them super-powered, but the HP editor won't work. they die after being hit with 1000 HP, even though i maxed it. Help?
Logged
Salanewt
His Sexiness
Mercury Clan

Oh yeah, baby!

Prodigy
*

Coins: 32
Offline Offline

I am: A part of the organization of Cool Cats, but more of a dog person in reality.
Emblems: Have a nice day.
Posts: 4565

« Reply #11 on: June 22, 2009, 02:46:00 AM »

Quote
I tried to edit the chestbeaters to make them super-powered, but the HP editor won't work. they die after being hit with 1000 HP, even though i maxed it. Help?

Just before I answer this, I am not sure if this post is in the correct thread, but why not try gradually raising it by a few hundred HP, then save, then increase more, then save, and so on and so forth...

Anyway, I forget which of these errors I got, but if I get it again, then I will post it. I was viewing the animations, and then I edited something in either items or abilities, but when I tried to save, the error came up.

Have a nice day.
 Mercury Djinni Set  
Logged

Oh yeah baby, £ me harder.

Fusion is just a cheap tactic to make weak Adepts stronger.

Yoshi's Lighthouse is a hacking website in progress. Why not check it out if you like Yoshi or the Mario & Luigi games?
View Profile WWW
goldensunwiz
Guest
« Reply #12 on: June 24, 2009, 01:37:00 AM »

Umm...I downloaded it, but when I start it, it goes really slow, and I can't do anything. 0.o Is that just my computer or something?
Logged
thenightsshadow
The Enigmatic Overseer of the Twilight
Mercury Clan
Regular Member
*

Coins: 0
Offline Offline

Posts: 215

« Reply #13 on: July 06, 2009, 04:40:00 AM »

Okay, new error.

I basically edited Jenna and Piers' classes to be the same.  When I put in the formulae, she became a Mariner, and made it all the way to Admiral.  Then, I edited it again, and closed the editor by accident.  Reopening and retesting the rest caused me to only attain Captain, not Admiral.  I found out after the tests that it was because the game or editor recorrected itself.  I saw an 11 in Mercury for Admiral.

This post has been edited by thenightsshadow on Jul 5 2009, 11:40 PM
Logged

Don't bug me too much.  After all, the 'shadow is always Sirius.
View Profile
Rolina
The Fulminous Witch
Jupiter Clan

Template maker turned lurker

Alchemist
*

Coins: 10
Offline Offline

Gender: Female
I am: wondering if we can get our clan position changed...
Clan Position: Grand Overlady of Jupiter
Posts: 6051

« Reply #14 on: July 06, 2009, 07:24:00 AM »

Okay, peeps, the editor being slow is NOT an error report.  Also, if you're unsure if you have an actual error, please contact someone else to have your results verified.  UNLESS YOU GET AN ACTUAL ERROR NUMBER, MAKE SURE YOU CAN DUPLICATE IT.  In otherwords, have someone else verify the problem.  You can use a PM or IM, I don't care, but this is not a thread for "BAAAWWWW, the editor isn't doing what I want it to do!"
Logged

View Profile WWW
Pages: [1] 2 3 ... 19   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Cbox
Today at 08:44:56 PM
Fox: I must say... life can be complicated..... when you have question(s) (via email) ... and it seems like they sort of get ignored. :D ; Fun, (And sometimes, a person may respond, and completely not answer the question.... so like... 3-person conversation.) Hahahaha!!
Yesterday at 07:26:16 PM
Fox: (path) 1 text=(address) char=(address) free=(address) ; << Well, closer to this... but yeah... even if I do choose to have defaults in the code, I could still use this method for overrides.
Yesterday at 07:24:28 PM
Fox: So like (path) 0 text=(address) char=(address) len=(number) ; (path) 1 free=(address) ; Or something. But that's just a quick example.
Yesterday at 06:59:14 PM
Fox: Hopefully. I was wanting to make it so you could put in the addresses/etc. as one of the arguments in the path. Hm?
Yesterday at 03:37:07 PM
KyleRunner: Nice! I hope you'll add compatibility with others games (GS1, Mario Golf and Tennis) soon.
January 14, 2018, 11:40:09 PM
Fox: Okay. Posted (in Downloads section) an initial cutdown version for now, for my text compressor. Basically to separate the code from my Editor for anyone who wants to mess with it. It only supports GS2, because I still didn't add the addresses/etc. for the other games.
January 14, 2018, 05:01:00 PM
Fox: Okay! Going to need to think how I want it to work. Initial thoughts is maybe have a number of arguments in the filepath thing. And have a number of shortcuts (files) to be used as examples. Assuming there are no problems.
January 14, 2018, 10:38:24 AM
KyleRunner: Well... I'm used to editing text ina a text editor, so... yes! Thanks in advance!
January 13, 2018, 11:38:43 PM
Fox: (Text editor = Text Document like notepad.)
January 13, 2018, 11:38:21 PM
Fox: Would you prefer during the text editing in a text editor? (Like what gstoolkit lets you do?) I could probably make a separate tool or something to compress it.
January 13, 2018, 10:10:02 PM
KyleRunner: Ok. Once I finish my Lost Age translation, I'll try a Mario Golf one. Thanks. (But I'll need help).
January 13, 2018, 10:03:17 PM
Fox: If you want to make it "permanent" (part of a hack), then you'd edit code in the ROM that writes to this location of the IDs you'd want to change. (You can find these locations by using a breakpoint debugger like SDL-H or no$gba.)
January 13, 2018, 10:00:11 PM
Fox: Reload/switch = Recommended to be done through Debug mode/warp menu, ofcourse... since doors seem to appear as if they were disabled? ; 03001238:01 and B+Start to get to warp menu.
January 13, 2018, 09:55:39 PM
Fox: @Kyle Runner = It might be, but you'd have to use the correct addresses for Mario Golf, rather than for GS2 as I have it right now. ; @raijinken = Yes. 02000454 = ID of leader. (Change this and reload/switch room you are in, enjoy.)
January 13, 2018, 02:23:29 PM
raijinken: Hey guys, is it possible to somehow change the lead character on the map? Was wondering. I remember there was a cheat to use Jenna, but what if I wanted Isaac, or Piers?
January 13, 2018, 02:10:03 PM
KyleRunner: Hey, Fox *
January 13, 2018, 02:09:37 PM
KyleRunner: Hey, is your text editor compatible with Mario Golf (GBA)?
January 11, 2018, 08:33:13 PM
Fox: But if it isn't an oversight, I still can't imagine it being that useful.
January 11, 2018, 08:28:24 PM
Fox: part, ofcourse.
January 11, 2018, 08:28:15 PM
Fox: 0200274C = Hmm... Stuff happens here when you use Cyclone around bushes. (These cause tile replacements, and setting event 0 to those tiles.) - And I guess this kept here so it can be scanned after battle. (To re-update the map.) So here is my fun thought (assuming if it is even possible, or even convenient if so.) ... Are there any events from other maps that could be disabled do to using Cyclone on bushes + Retreat glitch? I'll need to do some testing to make sure this isn't an oversight on my

Affiliates
Temple of Kraden Golden Sunrise
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.059 seconds with 22 queries.